Benieuwd naar onze plannen? We hebben een mooi filmpje gemaakt!

Onlangs hebben we een korte film gemaakt die een mooi beeld geeft hoe wij werken aan onze doelen in Ethiopië.

Link naar de film Fortifying the Future

Reageren? Meer weten? Mail ons info@reachanother.nl en we nemen contact met u op!

We hebben al veel kunnen realiseren samen met de zes (universiteits)ziekenhuizen verspreid over Ethiopië. De beoogde centers of excellence voor kinderen met een open ruggetje en een waterhoofdje en hun ouders krijgen steeds meer invulling, mede dankzij vele Nederlandse fondsen en sponsoren.

Er is een opleiding gerealiseerd voor gespecialiseerde verpleegkundigen en de eerste diploma’s zijn inmiddels uitgereikt. Ook op het gebied van preventie maken we mooie stappen, mede dankzij de samenwerking met het ministerie van gezondheid in Ethiopië.

Ons doel: het aantal kinderen dat geboren wordt met deze afschuwelijke aandoeningen tot een minimum terugdringen!

Een tweede leven.. In de ziekenhuizen in Ethiopië is een groot tekort aan medische instrumenten. In de Nederlandse ziekenhuizen wordt jaarlijks een deel van de instrumenten vervangen. In ons Circulair Instrumentenplan dat we samen met Van Straten Medical hebben opgezet, krijgen deze instrumenten een tweede leven in Ethiopië. Het project is een groot succes, meer dan 25 Nederlandse ziekenhuizen werken mee aan dit plan en we hebben inmiddels meer dan 20.000 instrumenten naar Ethiopië verstuurd. Om deze samenwerking te versterken, nemen we in januari onze intrek in de Circulaire Campus van Van Straten Medical in De Meern. In deze campus komen alle ontwikkelingen op het gebied van inzameling en recycling bij elkaar en kunnen instrumenten op het einde van hun levenscyclus gerecycled of hergebruikt worden. Een samenwerking waar we trots op zijn!

 

You Might Also Like