Collega’s helpen in Ethiopië in hun strijd tegen Corona

Corona houdt ook Ethiopië in haar greep. Op 10 september 2020 waren er 60.784 gemelde besmettingen en 949 doden.

In afstemming met Dr. Yacob van het Ministerie van Gezondheid in Addis Ababa worden er met financiële steun van ReachAnother beschermende middelen als herbruikbare pakken gemaakt en mondmaskers ingevoerd. Corona eist natuurlijk ook zijn tol onder de medewerkers in de zorg in Ethiopië. We krijgen met enige regelmaat berichten dat de medewerkers in de ziekenhuizen zich grote zorgen maken, niet alleen om de patiënten maar ook om hun eigen welzijn en dat van hun familie. Ook zijn sterfgevallen bekend van kinderen door corona.

De eerste gezondheidswerker die overleed in Ethiopië was een anesthesist. Zijn huishoudelijke hulp stierf ook. Zijn vrouw en twee kinderen zijn voor behandeling opgenomen in Zewditu, het COVID ziekenhuis voor gezondheidswerkers in Addis. Het zijn de schokkende gebeurtenissen zoals wij die in Nederland ook hebben meegemaakt. Een andere neurochirurg vertelde: “Als ik een patiënt zie die een luchtwegprobleem heeft, dan denk ik: Zou ik de volgende zijn die aan de beurt is? (Hij heeft een zoontje van een jaar) Veel mensen realiseren zich niet wat voor druk dat op de werkers in de zorg legt. Velen vinden het normaal’.

Alle beetjes helpen! Ook onze samenwerkingspartner de Contribute Foundation heeft geholpen met een financiële bijdrage. Zo proberen we de mensen in Ethiopië te helpen om Corona te beperken en de baas te worden. 

You Might Also Like