Corona nu ook in Ethiopië

Financieel ondersteunen bij het maken van beschermende middelen

Het aantal patiënten dat besmet is met het Coronavirus stijgt ook in Ethiopië snel. De ziekenhuizen bereiden zich voor op de opvang van grote aantallen patiënten met Covid-19. In de hoofdstad Addis Ababa wordt in de Millennium Congres Hall een ziekenhuis ingericht met 1000 bedden.

De verwachting is dat het virus zich in Ethiopië langzamer zal verspreiden dan in Europa. Dat komt o.a. doordat een groot deel van de bevolking onder de 30 jaar is en de meerderheid is gevaccineerd met BCG, een middel tegen tuberculose. Ook het warme weer heeft waarschijnlijk een gunstige invloed op de verspreiding.

Het Zewditu Memorial Hospital, een van de grote ziekenhuizen in Addis Ababa, heeft een vrijstaand gebouw op het ziekenhuisterrein ingericht met 75 bedden. Beschermingsmaterialen zijn ook in Ethiopië schaars.

Dr. Zelalem, de CEO van het Zewditu, heeft een eigen ontwerp gemaakt voor beschermende kleding door gebruik te maken van Hazmat pakken en zelfgemaakte gezichtsbescherming. De middelen zijn getest en kunnen voor langere tijd gebruikt worden met de juiste desinfecterende techniek.

ReachAnother Foundation Nederland heeft samen met de Contribute Foundation besloten om financiële middelen beschikbaar te stellen voor het maken van beschermings-middelen voor de medewerkers van het Zewditu Hospital.

Dit ziekenhuis stamt uit 1933 uit de tijd van keizer Haile Selassie en is vernoemd naar koningin Zewditu. Het is een voor Ethiopische begrippen een goed geoutilleerd ziekenhuis dat 800.000 inwoners van de stand bedient. We kennen het Zewditu Hospital goed omdat we samen werken aan de inrichting van een center of excellence voor de behandeling van kinderen met een open ruggetje en een waterhoofdje.

You Might Also Like