Medische instrumenten krijgen tweede leven

In de Nederlandse ziekenhuizen wordt jaarlijks 25% van de chirurgische instrumenten vervangen.

Wij willen deze instrumenten graag een tweede kans geven. In Ethiopië is namelijk een groot tekort aan instrumenten. Dat was voor ons aanleiding om een plan te ontwikkelen voor de inzameling van deze instrumenten en ze ter beschikking te stellen aan ziekenhuizen in Ethiopië.

In dit project werken we samen met Van Straten Medical, leverancier van chirurgische instrumenten. Ons plan sluit naadloos aan bij het Green-Deal project van zorg, overheid en bedrijfsleven om duurzamer en circulair te werken. Instrumenten die retour gaan, worden niet weggegooid maar na reparatie of revisie hergebruikt. Het plan gaat nog verder: afgekeurde instrumenten die niet meer hergebruikt kunnen worden, dienen als grondstof voor nieuwe.

Ons project werkt als volgt: in Nederlandse ziekenhuizen wordt na overleg een inzamelkoffer geplaatst waarin overtollige of afgekeurde instrumenten worden gedeponeerd. ReachAnother zorgt samen Van Straten Medical dat deze koffers opgehaald worden. Wij zorgen dat de spullen na revisie opgestuurd worden naar collega-ziekenhuizen in Ethiopië. Zo krijgen de artsen daar de beschikking over basisinstrumenten om kindjes met een open ruggetje en een waterhoofdje te helpen. Een tweede leven voor afgekeurde instrumenten en een kans op een gezonde toekomst voor deze kinderen!

Meer weten over dit project: neem dan contact op met Jan Koning, projectleider jkoning@reachanother.nl     tel. 06 53 33 95 99

beschikbaar gestelde instrumenten
klaar voor verzending naar Ethiopië

 

 

 

 

 

 

                  

 

You Might Also Like