Nederlandse ziekenhuizen bedankt!

Medische instrumenten krijgen tweede kans in Ethiopië

Wat zijn we blij met de toezegging van een groot aantal ziekenhuizen in Nederland om mee te werken aan dit mooie project. Maar de vreugde is vele malen groter in de ziekenhuizen in Ethiopië. Zo zijn de chirurgen en verpleegkundigen in staat om hun werk op een adequate en professionele manier uit te voeren.

In de Nederlandse ziekenhuizen wordt jaarlijks 25% van de chirurgische instrumenten vervangen. Wij willen deze graag een tweede kans geven. In Ethiopië bestaat namelijk een groot tekort aan medische instrumenten. Dat was voor ons aanleiding om een plan te ontwikkelen voor de inzameling van deze instrumenten en ze ter beschikking te stellen aan ziekenhuizen in Ethiopië.

Medische instrumenten die niet meer worden gebruikt, krijgen zo een tweede leven. Een project van ReachAnother Foundation Nederland in samenwerking met Van Straten Medical die voor de inzameling van de instrumenten zorgt. De instrumenten worden verzameld in een speciale koffer en op een afgesproken tijd opgehaald bij de deelnemende ziekenhuizen. Daarna worden zij door Van Straten Medical geïnspecteerd en zo nodig gereviseerd. De afgekeurde instrumenten worden gerecycled zodat voorkomen wordt dat zij worden afgedankt als afval. ReachAnother Foundation zorgt voor een overdrachts- en een vrijwaringsverklaring en de benodigde documenten voor de verzending naar Ethiopië. Er wordt ook ondersteuning geboden bij het gebruik van de instrumenten.

Door dit fantastische project zijn inmiddels meer dan 10.000 instrumenten ingezameld en naar Ethiopië verstuurd.

 

 

Uw ziekenhuis ook meedoen? Meer informatie nodig?Laat het ons weten info@reachanother.nl en we nemen contact met u op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helpende handen gezocht

Het uitzoeken, sorteren en verzendklaar maken van de ingeleverde instrumenten is bewerkelijk. Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die ons daarbij willen helpen. Een interessante klus voor bijvoorbeeld medische studenten.

Geïnteresseerd? Mail ons voor meer informatie.

 

 

 

You Might Also Like