Ook wij kregen een certificaat

Waardering is wederzijds

Naar aanleiding van de uitreiking van de eerste diploma’s ontvingen ook wij een certificaat. De waardering voor de toegezonden medische instrumenten is groot! Hieronder een van de vele reacties:

“The instruments I received form you are very helpful for me and the hospital as well. There are no proper neurochurgical instruments in this hospital. You made mij sugeries much better. I didn’t have micro instruments previously at all. Now I can operatoe on brain tumors and spinal cord tumors much easier. I made dedicated surgical sets for hydrocephalus and MMC cases from the instruments, Thank you very much!! Best regards Tewodros Bekefadu, Adama Hospital”

Maar zonder de enthousiaste medewerking van de Nederlandse ziekenhuizen is het onmogelijk om de ziekenhuizen in Ethiopië te helpen aan medische instrumenten.

Er is een nog veel te doen in Ethiopië om ervoor te zorgen dat de behandeling voor deze grote groep kinderen in het hele land beschikbaar is. Ons uiteindelijke doel is dat het aantal kinderen dat met een waterhoofdje en een open ruggetje geboren wordt tot een minimum wordt beperkt. Dat kost tijd. Samen met het ministerie en de ziekenhuizen in Ethiopië zetten we ons in om dit voor elkaar te krijgen met voorlichtingscampagnes en het promoten van foliumzuur. De toevoeging van foliumzuur aan bijvoorbeeld zout of meel betekent een grote stap verder naar dit doel. We proberen niet alleen jonge vrouwen die nog geen kinderen hebben, maar vooral ook vrouwen die eerder een kindje kregen met deze afwijkingen.

You Might Also Like