Samenwerking met ouders is cruciaal

Oudervereniging HOPE geeft hoop aan ouders in Ethiopië

Ouders zijn belangrijk om andere ouders te bereiken en hen te informeren over preventie en de mogelijkheden van behandeling. Ethiopië kent een actieve vereniging voor ouders van kinderen met SBH die de naam HOPE-SBH draagt. SBH staat voor de Spina Bifida (open rug) en Hydrocephalus (waterhoofd).

HOPE-SBH is een initiatief van Beza Beshah Haile, moeder met een kindje met SBH. In 2018 hebben we met HOPE-SBH de samenwerking voor de komende vijf jaar vastgelegd in een Memorandum of Understanding. We steunen HOPE-SBH inhoudelijk, organisatorisch en financieel. HOPE-SBH organiseert bijeenkomsten voor ouders en helpt hen om de zorg voor hun kind zo goed als mogelijk zelf op zich te nemen.

 

Samen met HOPE-SBH hebben we een informatiebrochure voor ouders en hulpverleners gemaakt in het Engels en het Amharic. HOPE-SBH reikt deze brochures uit tijdens ouderbijeenkomsten en in de ziekenhuizen.

 

In deze korte film vertel Beza over haar leven en over de zorg die haar kind nodig heeft. https://www.youtube.com/watch?v=weKOTs7EXWg

 

You Might Also Like