Jaarlijks wordt in Ethiopië een groot aantal kinderen geboren met Hydrocephalus (waterhoofdje) en Spina Bifida (open ruggetje). Deze aandoeningen ontstaan tijdens de eerste tien dagen van de zwangerschap. Deze baby’s hebben geen overlevingskans in Ethiopië. De ReachAnothe Founbation helpt om deze kinderen te laten opereren, zodat zij kunnen opgroeien tot normale volwassenen.

De ReachAnother Foundation heeft in samenwerking met drs. Hagos Abat en drs. Mersha een campagne in Ethiopië opgezet. Dit initiatief maakt gebruik van operatiekamerfaciliteiten in Addis Ababa om deze kinderen te opereren.

Naast de operaties helpt de stichting om de oorzaak te bestrijden. Dit is namelijk een gebrek aan foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap. Bij de meeste zwangere vrouwen zit te weinig foliumzuur in het dagelijkse voedsel. Daarom is toevoeging van foliumzuur noodzakelijk. De Wereldbank en de Ethiopische regering zijn samen een landelijk Foliumzuurproject gestart. De ReachAnother Foundation ondersteunt dit programma.